ယိုးဒယား ဟင္းခ်ိဴ လုပ္စားရေအာင္
--------------------------------------------------
ယိုးဒယား ဟင္းခ်ိဴ လုပ္စားခ်င္ သည္ ့မိတ္ေဆြ မ်ား အတြက္ ပါ။
ယိုးဒယား ဟင္း ခ်ိဴ ကို ၾကက္သား ။ ငါး ။ ပုဇြန္
--------------------------------------------------
ယိုးဒယား ဟင္းခ်ိဴ လုပ္စားခ်င္ သည္ ့မိတ္ေဆြ မ်ား အတြက္ ပါ။
ယိုးဒယား ဟင္း ခ်ိဴ ကို ၾကက္သား ။ ငါး ။ ပုဇြန္
စသည္ ျဖင္ ့ မိမိနွစ္သက္ရာအသား ကို ေရြး ခ်ယ္ နိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား ကေတာ ့-
၁။ မိွဴ (အနည္းငယ္ )
၂။ သံပုရာသီး (တစ္ျခမ္း )
၃။ (မက်ည္းသီး ) အနည္းငယ္
၄။ ေရွာက္ရြက္။ ပဒဲေကာ ။ စပါးလင္ ။ တရုတ္နံနံ ပင္
၅။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အနည္းငယ္
၆။ ထိုင္းခ်ီလီ(ဟင္းခတ္မွဴန္ ့ ) မရိွပါက ျငဳပ္ သီး မွဴ န္း အနည္းငယ္ထည္ ့ပါ။
၇။ ငံျပာရည္ .ဟင္းခ်ိဴ မွဴ န္ ့
၈။ငရုတ္သီးစိမ္း အနည္းငယ္
၉။ ၾကက္နီ အနည္းငယ္။
ျပဳလုပ္ပံုမွာ မိမိ နွစ္သက္ရာ အသား တစ္မ်ိဴ းမိ်ဴ းကို ေရြး ခ်ယ္ ျပီး ေရ ျဖင္
့ျပဳတ္ပါမယ္။ မက်ည္းသီး။ငရုတ္သီး ။ ပဒဲေကာ ။ စပါးလင္ မိွဴ တို ့ထည္ ့ျပီး
ျပဳတ္ပါ။အသားၾကက္ေလာက္မည္ ့အေန အထား သို ့ေရာက္ သည္ ့အခါ
တရုတ္နံနံ ေရွာက္ရြက္ စတဲ ့အေမြးရြက္မ်ား ကို ထည္
့ပါ။သံပုရာသီးညစ္ထည္ ့ပါ။ (မွတ္ခ်က္ ) ယိုးဒယား ဟင္းခ်ိဴ အရသာ မွာ
---------------------------------
ခ်ဥ္စပ္ အရ သာ ပင္ ျဖစ္ ပါသည္။ မိမိတို ့နွစ္သက္ ရာအရာသာ ကို ျပင္ဆင္
-------------------------------------
သံုးဆြဲ နိုင္ ေသာ ေၾကာင္ ့အေသးစိတ္ ကို မေရး ေပး နိုင္ တာ ကို နားလည္
ေစ လို ပါသည္။
------------------------------------------------------------------------------
ဘန္ေကာက္လမ္းညြန္မွတင္ဆက္ပါသည္။
ယိုးဒယား ဟင်းချိူ လုပ်စားရအောင်
--------------------------------------------------
အားလပ်ရက်မှာ ယိုးဒယား ဟင်းချိူ လုပ်စားချင် တဲ့ဘန်ကောက်လမ်းညွန်
မိတ်ဆွေ များ အတွက် ပါ။ ယိုးဒယား ဟင်း ချိူ ကို ကြက်သား ။ ငါး ။ ပုဇွန်
စသည် ဖြင့် မိမိနှစ်သက်ရာအသား ကို ရွေး ချယ် နိုင်ပါတယ်။
ပါဝင်သောပစ္စည်းများ ကတော့-
၁။ မှိူ (အနည်းငယ် )
၂။ သံပုရာသီး (တစ်ခြမ်း )
၃။ (မကျည်းသီး ) အနည်းငယ်
၄။ ရှောက်ရွက်။ ပဒဲကော ။ စပါးလင် ။ တရုတ်နံနံ ပင်
၅။ ခရမ်းချဉ်သီး အနည်းငယ်
၆။ ထိုင်းချီလီ(ဟင်းခတ်မှူန့် ) မရှိပါက ငြုပ် သီး မှူ န်း အနည်းငယ်ထည့်ပါ။
၇။ ငံပြာရည် .ဟင်းချိူ မှူ န့်
၈။ငရုတ်သီးစိမ်း အနည်းငယ်
၉။ ကြက်နီ အနည်းငယ်။
ပြုလုပ်ပုံမှာ မိမိ နှစ်သက်ရာ အသား တစ်မျိူ းမျိူ းကို ရွေး ချယ် ပြီး ရေ ဖြင်
့ပြုတ်ပါမယ်။ မကျည်းသီး။ငရုတ်သီး ။ ပဒဲကော ။ စပါးလင် မှိူ တို့ထည့်ပြီး
ပြုတ်ပါ။အသားကြက်လောက်မည့်အနေ အထား သို့ရောက် သည့်အခါ
တရုတ်နံနံ ရှောက်ရွက် စတဲ့အမွေးရွက်များ ကို ထည်
့ပါ။သံပုရာသီးညစ်ထည့်ပါ။ (မှတ်ချက် ) ယိုးဒယား ဟင်းချိူ အရသာ မှာ
---------------------------------
ချဉ်စပ် အရ သာ ပင် ဖြစ် ပါသည်။ မိမိတို့နှစ်သက် ရာအရာသာ ကို ပြင်ဆင်
-------------------------------------
သုံးဆွဲ နိုင် သော ကြောင့်အသေးစိတ် ကို မရေး ပေး နိုင် တာ ကို နားလည်
စေ လို ပါသည်။
------------------------------------------------------------------------------
ဘန်ကောက်လမ်းညွန်မှတင်ဆက်ပါသည်။
ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား ကေတာ ့-
၁။ မိွဴ (အနည္းငယ္ )
၂။ သံပုရာသီး (တစ္ျခမ္း )
၃။ (မက်ည္းသီး ) အနည္းငယ္
၄။ ေရွာက္ရြက္။ ပဒဲေကာ ။ စပါးလင္ ။ တရုတ္နံနံ ပင္
၅။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အနည္းငယ္
၆။ ထိုင္းခ်ီလီ(ဟင္းခတ္မွဴန္ ့ ) မရိွပါက ျငဳပ္ သီး မွဴ န္း အနည္းငယ္ထည္ ့ပါ။
၇။ ငံျပာရည္ .ဟင္းခ်ိဴ မွဴ န္ ့
၈။ငရုတ္သီးစိမ္း အနည္းငယ္
၉။ ၾကက္နီ အနည္းငယ္။
ျပဳလုပ္ပံုမွာ မိမိ နွစ္သက္ရာ အသား တစ္မ်ိဴ းမိ်ဴ းကို ေရြး ခ်ယ္ ျပီး ေရ ျဖင္
့ျပဳတ္ပါမယ္။ မက်ည္းသီး။ငရုတ္သီး ။ ပဒဲေကာ ။ စပါးလင္ မိွဴ တို ့ထည္ ့ျပီး
ျပဳတ္ပါ။အသားၾကက္ေလာက္မည္ ့အေန အထား သို ့ေရာက္ သည္ ့အခါ
တရုတ္နံနံ ေရွာက္ရြက္ စတဲ ့အေမြးရြက္မ်ား ကို ထည္
့ပါ။သံပုရာသီးညစ္ထည္ ့ပါ။ (မွတ္ခ်က္ ) ယိုးဒယား ဟင္းခ်ိဴ အရသာ မွာ
---------------------------------
ခ်ဥ္စပ္ အရ သာ ပင္ ျဖစ္ ပါသည္။ မိမိတို ့နွစ္သက္ ရာအရာသာ ကို ျပင္ဆင္
-------------------------------------
သံုးဆြဲ နိုင္ ေသာ ေၾကာင္ ့အေသးစိတ္ ကို မေရး ေပး နိုင္ တာ ကို နားလည္
ေစ လို ပါသည္။
------------------------------------------------------------------------------
ဘန္ေကာက္လမ္းညြန္မွတင္ဆက္ပါသည္။
ယိုးဒယား ဟင်းချိူ လုပ်စားရအောင်
--------------------------------------------------
အားလပ်ရက်မှာ ယိုးဒယား ဟင်းချိူ လုပ်စားချင် တဲ့ဘန်ကောက်လမ်းညွန်
မိတ်ဆွေ များ အတွက် ပါ။ ယိုးဒယား ဟင်း ချိူ ကို ကြက်သား ။ ငါး ။ ပုဇွန်
စသည် ဖြင့် မိမိနှစ်သက်ရာအသား ကို ရွေး ချယ် နိုင်ပါတယ်။
ပါဝင်သောပစ္စည်းများ ကတော့-
၁။ မှိူ (အနည်းငယ် )
၂။ သံပုရာသီး (တစ်ခြမ်း )
၃။ (မကျည်းသီး ) အနည်းငယ်
၄။ ရှောက်ရွက်။ ပဒဲကော ။ စပါးလင် ။ တရုတ်နံနံ ပင်
၅။ ခရမ်းချဉ်သီး အနည်းငယ်
၆။ ထိုင်းချီလီ(ဟင်းခတ်မှူန့် ) မရှိပါက ငြုပ် သီး မှူ န်း အနည်းငယ်ထည့်ပါ။
၇။ ငံပြာရည် .ဟင်းချိူ မှူ န့်
၈။ငရုတ်သီးစိမ်း အနည်းငယ်
၉။ ကြက်နီ အနည်းငယ်။
ပြုလုပ်ပုံမှာ မိမိ နှစ်သက်ရာ အသား တစ်မျိူ းမျိူ းကို ရွေး ချယ် ပြီး ရေ ဖြင်
့ပြုတ်ပါမယ်။ မကျည်းသီး။ငရုတ်သီး ။ ပဒဲကော ။ စပါးလင် မှိူ တို့ထည့်ပြီး
ပြုတ်ပါ။အသားကြက်လောက်မည့်အနေ အထား သို့ရောက် သည့်အခါ
တရုတ်နံနံ ရှောက်ရွက် စတဲ့အမွေးရွက်များ ကို ထည်
့ပါ။သံပုရာသီးညစ်ထည့်ပါ။ (မှတ်ချက် ) ယိုးဒယား ဟင်းချိူ အရသာ မှာ
---------------------------------
ချဉ်စပ် အရ သာ ပင် ဖြစ် ပါသည်။ မိမိတို့နှစ်သက် ရာအရာသာ ကို ပြင်ဆင်
-------------------------------------
သုံးဆွဲ နိုင် သော ကြောင့်အသေးစိတ် ကို မရေး ပေး နိုင် တာ ကို နားလည်
စေ လို ပါသည်။
------------------------------------------------------------------------------
ဘန်ကောက်လမ်းညွန်မှတင်ဆက်ပါသည်။
0 comments:
Post a Comment