ၾကက္ဆီထမင္းခ်က္နည္ း
-------------------------------
အားလပ္ရက္မွာ ၾကက္ဆီထမင္း လုပ္စားရေအာင္
ၾကက္ဆီထမင္းကို ၄ေယာက္စာအတြက္ခ်က္ျပဳတ္နည္းေလးကို ျပန္လည္မ်ွေဝေပးပါတယ္ခင္ဗ်ာ..
-------------------------------
အားလပ္ရက္မွာ ၾကက္ဆီထမင္း လုပ္စားရေအာင္
ၾကက္ဆီထမင္းကို ၄ေယာက္စာအတြက္ခ်က္ျပဳတ္နည္းေလးကို ျပန္လည္မ်ွေဝေပးပါတယ္ခင္ဗ်ာ..
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ထမင္း ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ၃ခြက္
ၾကက္ေပါင္ၿခမ္း ၃ၿခမ္း (အဆီမ်ားမ်ား)
ၾကက္႐ုိး ၃၀က်ပ္သား
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၃ဥ (၁၅မႊာ)
ခ်င္း အနည္းငယ္
ဆား အနည္းငယ္
နာနတ္ပြင့္ ၁ပြင့္
ပဲငံၿပာရည္အက်ဲ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္ ့ အနည္းငယ္
သၾကား ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
ပ်ားရည္ ဇြန္းေသး ၁ဇြန္း
မုန္လာဥအေနေတာ္ ၁ဥ
ငရုတ္သီးအနီေတာင့္ ၅ေတာင့္
သံပုရာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း (သို ့) ႐ွာလကာရည္ ဇြန္းေသး ၁ဇြန္း
ပဲငပိအခ်ိဳ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
နံနံပင္ အနည္းငယ္
သခြားသီး ၁လံုး
ျပင္ဆင္ပံုလမ္းၫြန္
ၾကက္ဆီထမင္းအတြက္:
(၁) ၾကက္ၿပဳတ္ရည္အတြက္ ၾကက္႐ုိးမ်ားကို ေရေဆး ခုတ္ထစ္ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄မႊာကို ဓားၿပား႐ိုက္၊ ခ်င္း၊ဆား၊နႏြင္းမႈန္ ့အနည္းငယ္တို ့ႏွင့္ နယ္ၿပီး ေရ ၁.၅လီတာထည့္ၿပီး ၁နာရီခန္ ့ မီးေအးေအးၿဖင့္ တည္ပါ။
(၂) ၾကက္ေပါင္ၿခမ္းေတြမွ ၾကက္အေရခြံနဲ ့အဆီေတြကို ခြာျပီး ပန္းကန္တလံုးထည့္ၿပီး ဆား၊နႏြင္းမႈန္ ့အနည္းငယ္တို ့ႏွင့္ နယ္ထားပါ။
(၃) ဒယ္အိုးထဲ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ဆီဆူလာလွ်င္ ၾကက္အေရခြံနဲ ့အဆီေတြ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ။ ၾကက္ဆီေမႊးေမႊးေလး ရလာပါမည္။
(၄) ထမင္းေပါင္းအိုးထဲ ေဆးျပီးသားဆန္ကို ထည့္၊အဆင္(၃)မွ ၾကက္ဆီ ဆန္ခ်ိန္ခြက္ တ၀က္၊ ၾကက္ၿပဳတ္ရည္ကို ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ၄.၅ခြက္၊ ဆားအနည္းငယ္၊ နာနတ္ပြင့္ကို အဖတ္ေလးေတြခြာထည့္ၿပီး ခလုတ္ႏွိပ္ပါ။
(၅) ထမင္းမက်က္ခင္ ၾကက္ဆီေတြႏွံ ့ေအာင္ ထမင္းကို အေပၚေအာက္ လွည့္ေပးပါ။ (အပူေငြ ့ကို သတိထားပါ)
ၾကက္သားအတြက္:
(၆) ၾကက္ေပါင္ေတြကို ပဲငံၿပာရည္အက်ဲ၊င႐ုတ္ေကာင္းမႈန့္၊သၾကား၊ပ်ားရည္၊ ဆား အနည္းငယ္တို ့ႏွင့္နယ္ၿပီး နာရီ၀က္ခန္ ့ႏွပ္ပါ။
(၇) ဒယ္အိုးထဲ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ဆီဆူလာလွ်င္ ၾကက္ေပါင္ေတြကို ထည့္ေၾကာ္ပါ။ အေပၚယံအလႊာ နီညိဳေရာင္ရလာလွ်င္ ၾကက္ၿပဳတ္ရည္အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး က်က္ေအာင္ ေၾကာ္ပါ။
ဟင္းခ်ိဳအတြက္:
(၈) မုန္လာဥကို ပါးပါးလွီး၊ ဆားႏွင့္နယ္ၿပီး ေရေဆးထားပါ။ ၾကက္ၿပဳတ္ရည္ကို ဆူေအာင္ ၿပန္တည္ၿပီး ဆူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄မႊာကို ဓားၿပား႐ိုက္ၿပီး ထည့္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ မုန္လာဥေတြ ထည့္ၿပီး ဆူေအာင္ထည္ပါ။
အရသာ အေပါ့အငန္ၿပင္ပါ။
အခ်ဥ္အတြက္:
(၉) ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄မႊာ၊ငရုတ္သီးအနီေတာင့္ ၅ေတာင့္ကို ေရာၾကိတ္ၿပီး ဆား အနည္းငယ္၊သံပုရာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း၊ၾကက္ၿပဳတ္ရည္အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ေရာေမႊပါ။
(၁၀) ပဲငပိအခ်ိဳနဲ ့ၾကက္ၿပဳတ္ရည္အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ေရာေမႊပါ။
ၿပင္ဆင္ပံု
ပန္းကန္ထဲ ၾကက္ဆီထမင္းကို အလယ္မွာ ထည့္၊ ၾကက္သားေတြကို အ႐ွည္လိုက္လွီးၿပီး စီထည့္၊ သခြားသီးကို ေစာင္းေစာင္းေလးေတြလွီးျပီးစီထည့္၊ နံနံပင္ကို စီထည့္ပါ။
ငရုတ္ခ်ဥ္၊ ပဲငပိ ႏွင့္ မုန္လာဥဟင္းရည္ တို ့ကို ပန္းကန္ေလးေတြနဲ ့ ထည့္ၿပီး ၿပင္ေပးလိုက္လွ်င္ အၿမင္လည္းလွ၊ စားလို ့ေကာင္းတဲ ့ ၾကက္ဆီထမင္း ရပါၿပီခင္ဗ်ာ
Credit to orginial uploader
ကြက်ဆီထမင်းချက်နည် း
-------------------------------
အားလပ်ရက်မှာ ကြက်ဆီထမင်း လုပ်စားရအောင်
ကြက်ဆီထမင်းကို ၄ယောက်စာအတွက်ချက်ပြုတ်နည်းလေးကို ပြန်လည်မျှဝေပေးပါတယ်ခင်ဗျာ..
လိုအပ်သောပစ္စည်းများ
ထမင်း ဆန်ချိန်ခွက် ၃ခွက်
ကြက်ပေါင်ခြမ်း ၃ခြမ်း (အဆီများများ)
ကြက်ရိုး ၃ဝကျပ်သား
ကြက်သွန်ဖြူ ၃ဥ (၁၅မွှာ)
ချင်း အနည်းငယ်
ဆား အနည်းငယ်
နာနတ်ပွင့် ၁ပွင့်
ပဲငံပြာရည်အကျဲ ထမင်းစားဇွန်း ၁ဇွန်း
ငရုတ်ကောင်းမှုန့် အနည်းငယ်
သကြား ထမင်းစားဇွန်း ၁ဇွန်း
ပျားရည် ဇွန်းသေး ၁ဇွန်း
မုန်လာဥအနေတော် ၁ဥ
ငရုတ်သီးအနီတောင့် ၅တောင့်
သံပုရာရည် ထမင်းစားဇွန်း ၁ဇွန်း (သို့) ရှာလကာရည် ဇွန်းသေး ၁ဇွန်း
ပဲငပိအချို ထမင်းစားဇွန်း ၁ဇွန်း
နံနံပင် အနည်းငယ်
သခွားသီး ၁လုံး
ပြင်ဆင်ပုံလမ်းညွန်
ကြက်ဆီထမင်းအတွက်:
(၁) ကြက်ပြုတ်ရည်အတွက် ကြက်ရိုးများကို ရေဆေး ခုတ်ထစ်ပြီး ကြက်သွန်ဖြူ ၄မွှာကို ဓားပြားရိုက်၊ ချင်း၊ဆား၊နနွင်းမှုန့်အနည်းငယ်တို့နှင့် နယ်ပြီး ရေ ၁.၅လီတာထည့်ပြီး ၁နာရီခန့် မီးအေးအေးဖြင့် တည်ပါ။
(၂) ကြက်ပေါင်ခြမ်းတွေမှ ကြက်အရေခွံနဲ့အဆီတွေကို ခွာပြီး ပန်းကန်တလုံးထည့်ပြီး ဆား၊နနွင်းမှုန့်အနည်းငယ်တို့နှင့် နယ်ထားပါ။
(၃) ဒယ်အိုးထဲ ဆီအနည်းငယ်ထည့်ပြီး ဆီဆူလာလျှင် ကြက်အရေခွံနဲ့အဆီတွေ ထည့်ကြော်ပေးပါ။ ကြက်ဆီမွှေးမွှေးလေး ရလာပါမည်။
(၄) ထမင်းပေါင်းအိုးထဲ ဆေးပြီးသားဆန်ကို ထည့်၊အဆင်(၃)မှ ကြက်ဆီ ဆန်ချိန်ခွက် တဝက်၊ ကြက်ပြုတ်ရည်ကို ဆန်ချိန်ခွက် ၄.၅ခွက်၊ ဆားအနည်းငယ်၊ နာနတ်ပွင့်ကို အဖတ်လေးတွေခွာထည့်ပြီး ခလုတ်နှိပ်ပါ။
(၅) ထမင်းမကျက်ခင် ကြက်ဆီတွေနှံ့အောင် ထမင်းကို အပေါ်အောက် လှည့်ပေးပါ။ (အပူငွေ့ကို သတိထားပါ)
ကြက်သားအတွက်:
(၆) ကြက်ပေါင်တွေကို ပဲငံပြာရည်အကျဲ၊ငရုတ်ကောင်းမှုန့်၊သကြား၊ပျားရည်၊ ဆား အနည်းငယ်တို့နှင့်နယ်ပြီး နာရီဝက်ခန့်နှပ်ပါ။
(၇) ဒယ်အိုးထဲ ဆီအနည်းငယ်ထည့်ပြီး ဆီဆူလာလျှင် ကြက်ပေါင်တွေကို ထည့်ကြော်ပါ။ အပေါ်ယံအလွှာ နီညိုရောင်ရလာလျှင် ကြက်ပြုတ်ရည်အနည်းငယ်ထည့်ပြီး ကျက်အောင် ကြော်ပါ။
ဟင်းချိုအတွက်:
(၈) မုန်လာဥကို ပါးပါးလှီး၊ ဆားနှင့်နယ်ပြီး ရေဆေးထားပါ။ ကြက်ပြုတ်ရည်ကို ဆူအောင် ပြန်တည်ပြီး ဆူလာလျှင် ကြက်သွန်ဖြူ ၄မွှာကို ဓားပြားရိုက်ပြီး ထည့်ပါ။ ပြီးလျှင် မုန်လာဥတွေ ထည့်ပြီး ဆူအောင်ထည်ပါ။
အရသာ အပေါ့အငန်ပြင်ပါ။
အချဉ်အတွက်:
(၉) ကြက်သွန်ဖြူ ၄မွှာ၊ငရုတ်သီးအနီတောင့် ၅တောင့်ကို ရောကြိတ်ပြီး ဆား အနည်းငယ်၊သံပုရာရည် ထမင်းစားဇွန်း ၁ဇွန်း၊ကြက်ပြုတ်ရည်အနည်းငယ်ထည့်ပြီး ရောမွှေပါ။
(၁၀) ပဲငပိအချိုနဲ့ကြက်ပြုတ်ရည်အနည်းငယ်ထည့်ပြီး ရောမွှေပါ။
ပြင်ဆင်ပုံ
ပန်းကန်ထဲ ကြက်ဆီထမင်းကို အလယ်မှာ ထည့်၊ ကြက်သားတွေကို အရှည်လိုက်လှီးပြီး စီထည့်၊ သခွားသီးကို စောင်းစောင်းလေးတွေလှီးပြီးစီထည့်၊ နံနံပင်ကို စီထည့်ပါ။
ငရုတ်ချဉ်၊ ပဲငပိ နှင့် မုန်လာဥဟင်းရည် တို့ကို ပန်းကန်လေးတွေနဲ့ ထည့်ပြီး ပြင်ပေးလိုက်လျှင် အမြင်လည်းလှ၊ စားလို့ကောင်းတဲ့ ကြက်ဆီထမင်း ရပါပြီခင်ဗျာ
Credit to orginial uploader
ထမင္း ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ၃ခြက္
ၾကက္ေပါင္ၿခမ္း ၃ၿခမ္း (အဆီမ်ားမ်ား)
ၾကက္႐ုိး ၃၀က်ပ္သား
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၃ဥ (၁၅မႊာ)
ခ်င္း အနည္းငယ္
ဆား အနည္းငယ္
နာနတ္ပြင့္ ၁ပြင့္
ပဲငံၿပာရည္အက်ဲ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္ ့ အနည္းငယ္
သၾကား ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
ပ်ားရည္ ဇြန္းေသး ၁ဇြန္း
မုန္လာဥအေနေတာ္ ၁ဥ
ငရုတ္သီးအနီေတာင့္ ၅ေတာင့္
သံပုရာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း (သို ့) ႐ွာလကာရည္ ဇြန္းေသး ၁ဇြန္း
ပဲငပိအခ်ိဳ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
နံနံပင္ အနည္းငယ္
သခြားသီး ၁လံုး
ျပင္ဆင္ပံုလမ္းၫြန္
ၾကက္ဆီထမင္းအတြက္:
(၁) ၾကက္ၿပဳတ္ရည္အတြက္ ၾကက္႐ုိးမ်ားကို ေရေဆး ခုတ္ထစ္ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄မႊာကို ဓားၿပား႐ိုက္၊ ခ်င္း၊ဆား၊နႏြင္းမႈန္ ့အနည္းငယ္တို ့ႏွင့္ နယ္ၿပီး ေရ ၁.၅လီတာထည့္ၿပီး ၁နာရီခန္ ့ မီးေအးေအးၿဖင့္ တည္ပါ။
(၂) ၾကက္ေပါင္ၿခမ္းေတြမွ ၾကက္အေရခြံနဲ ့အဆီေတြကို ခြာျပီး ပန္းကန္တလံုးထည့္ၿပီး ဆား၊နႏြင္းမႈန္ ့အနည္းငယ္တို ့ႏွင့္ နယ္ထားပါ။
(၃) ဒယ္အိုးထဲ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ဆီဆူလာလွ်င္ ၾကက္အေရခြံနဲ ့အဆီေတြ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ။ ၾကက္ဆီေမႊးေမႊးေလး ရလာပါမည္။
(၄) ထမင္းေပါင္းအိုးထဲ ေဆးျပီးသားဆန္ကို ထည့္၊အဆင္(၃)မွ ၾကက္ဆီ ဆန္ခ်ိန္ခြက္ တ၀က္၊ ၾကက္ၿပဳတ္ရည္ကို ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ၄.၅ခြက္၊ ဆားအနည္းငယ္၊ နာနတ္ပြင့္ကို အဖတ္ေလးေတြခြာထည့္ၿပီး ခလုတ္ႏွိပ္ပါ။
(၅) ထမင္းမက်က္ခင္ ၾကက္ဆီေတြႏွံ ့ေအာင္ ထမင္းကို အေပၚေအာက္ လွည့္ေပးပါ။ (အပူေငြ ့ကို သတိထားပါ)
ၾကက္သားအတြက္:
(၆) ၾကက္ေပါင္ေတြကို ပဲငံၿပာရည္အက်ဲ၊င႐ုတ္ေကာင္းမႈန့္၊သၾကား၊ပ်ားရည္၊ ဆား အနည္းငယ္တို ့ႏွင့္နယ္ၿပီး နာရီ၀က္ခန္ ့ႏွပ္ပါ။
(၇) ဒယ္အိုးထဲ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ဆီဆူလာလွ်င္ ၾကက္ေပါင္ေတြကို ထည့္ေၾကာ္ပါ။ အေပၚယံအလႊာ နီညိဳေရာင္ရလာလွ်င္ ၾကက္ၿပဳတ္ရည္အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး က်က္ေအာင္ ေၾကာ္ပါ။
ဟင္းခ်ိဳအတြက္:
(၈) မုန္လာဥကို ပါးပါးလွီး၊ ဆားႏွင့္နယ္ၿပီး ေရေဆးထားပါ။ ၾကက္ၿပဳတ္ရည္ကို ဆူေအာင္ ၿပန္တည္ၿပီး ဆူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄မႊာကို ဓားၿပား႐ိုက္ၿပီး ထည့္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ မုန္လာဥေတြ ထည့္ၿပီး ဆူေအာင္ထည္ပါ။
အရသာ အေပါ့အငန္ၿပင္ပါ။
အခ်ဥ္အတြက္:
(၉) ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄မႊာ၊ငရုတ္သီးအနီေတာင့္ ၅ေတာင့္ကို ေရာၾကိတ္ၿပီး ဆား အနည္းငယ္၊သံပုရာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း၊ၾကက္ၿပဳတ္ရည္အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ေရာေမႊပါ။
(၁၀) ပဲငပိအခ်ိဳနဲ ့ၾကက္ၿပဳတ္ရည္အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ေရာေမႊပါ။
ၿပင္ဆင္ပံု
ပန္းကန္ထဲ ၾကက္ဆီထမင္းကို အလယ္မွာ ထည့္၊ ၾကက္သားေတြကို အ႐ွည္လိုက္လွီးၿပီး စီထည့္၊ သခြားသီးကို ေစာင္းေစာင္းေလးေတြလွီးျပီးစီထည့္၊ နံနံပင္ကို စီထည့္ပါ။
ငရုတ္ခ်ဥ္၊ ပဲငပိ ႏွင့္ မုန္လာဥဟင္းရည္ တို ့ကို ပန္းကန္ေလးေတြနဲ ့ ထည့္ၿပီး ၿပင္ေပးလိုက္လွ်င္ အၿမင္လည္းလွ၊ စားလို ့ေကာင္းတဲ ့ ၾကက္ဆီထမင္း ရပါၿပီခင္ဗ်ာ
Credit to orginial uploader
ကြက်ဆီထမင်းချက်နည် း
-------------------------------
အားလပ်ရက်မှာ ကြက်ဆီထမင်း လုပ်စားရအောင်
ကြက်ဆီထမင်းကို ၄ယောက်စာအတွက်ချက်ပြုတ်နည်းလေးကို ပြန်လည်မျှဝေပေးပါတယ်ခင်ဗျာ..
လိုအပ်သောပစ္စည်းများ
ထမင်း ဆန်ချိန်ခွက် ၃ခွက်
ကြက်ပေါင်ခြမ်း ၃ခြမ်း (အဆီများများ)
ကြက်ရိုး ၃ဝကျပ်သား
ကြက်သွန်ဖြူ ၃ဥ (၁၅မွှာ)
ချင်း အနည်းငယ်
ဆား အနည်းငယ်
နာနတ်ပွင့် ၁ပွင့်
ပဲငံပြာရည်အကျဲ ထမင်းစားဇွန်း ၁ဇွန်း
ငရုတ်ကောင်းမှုန့် အနည်းငယ်
သကြား ထမင်းစားဇွန်း ၁ဇွန်း
ပျားရည် ဇွန်းသေး ၁ဇွန်း
မုန်လာဥအနေတော် ၁ဥ
ငရုတ်သီးအနီတောင့် ၅တောင့်
သံပုရာရည် ထမင်းစားဇွန်း ၁ဇွန်း (သို့) ရှာလကာရည် ဇွန်းသေး ၁ဇွန်း
ပဲငပိအချို ထမင်းစားဇွန်း ၁ဇွန်း
နံနံပင် အနည်းငယ်
သခွားသီး ၁လုံး
ပြင်ဆင်ပုံလမ်းညွန်
ကြက်ဆီထမင်းအတွက်:
(၁) ကြက်ပြုတ်ရည်အတွက် ကြက်ရိုးများကို ရေဆေး ခုတ်ထစ်ပြီး ကြက်သွန်ဖြူ ၄မွှာကို ဓားပြားရိုက်၊ ချင်း၊ဆား၊နနွင်းမှုန့်အနည်းငယ်တို့နှင့် နယ်ပြီး ရေ ၁.၅လီတာထည့်ပြီး ၁နာရီခန့် မီးအေးအေးဖြင့် တည်ပါ။
(၂) ကြက်ပေါင်ခြမ်းတွေမှ ကြက်အရေခွံနဲ့အဆီတွေကို ခွာပြီး ပန်းကန်တလုံးထည့်ပြီး ဆား၊နနွင်းမှုန့်အနည်းငယ်တို့နှင့် နယ်ထားပါ။
(၃) ဒယ်အိုးထဲ ဆီအနည်းငယ်ထည့်ပြီး ဆီဆူလာလျှင် ကြက်အရေခွံနဲ့အဆီတွေ ထည့်ကြော်ပေးပါ။ ကြက်ဆီမွှေးမွှေးလေး ရလာပါမည်။
(၄) ထမင်းပေါင်းအိုးထဲ ဆေးပြီးသားဆန်ကို ထည့်၊အဆင်(၃)မှ ကြက်ဆီ ဆန်ချိန်ခွက် တဝက်၊ ကြက်ပြုတ်ရည်ကို ဆန်ချိန်ခွက် ၄.၅ခွက်၊ ဆားအနည်းငယ်၊ နာနတ်ပွင့်ကို အဖတ်လေးတွေခွာထည့်ပြီး ခလုတ်နှိပ်ပါ။
(၅) ထမင်းမကျက်ခင် ကြက်ဆီတွေနှံ့အောင် ထမင်းကို အပေါ်အောက် လှည့်ပေးပါ။ (အပူငွေ့ကို သတိထားပါ)
ကြက်သားအတွက်:
(၆) ကြက်ပေါင်တွေကို ပဲငံပြာရည်အကျဲ၊ငရုတ်ကောင်းမှုန့်၊သကြား၊ပျားရည်၊ ဆား အနည်းငယ်တို့နှင့်နယ်ပြီး နာရီဝက်ခန့်နှပ်ပါ။
(၇) ဒယ်အိုးထဲ ဆီအနည်းငယ်ထည့်ပြီး ဆီဆူလာလျှင် ကြက်ပေါင်တွေကို ထည့်ကြော်ပါ။ အပေါ်ယံအလွှာ နီညိုရောင်ရလာလျှင် ကြက်ပြုတ်ရည်အနည်းငယ်ထည့်ပြီး ကျက်အောင် ကြော်ပါ။
ဟင်းချိုအတွက်:
(၈) မုန်လာဥကို ပါးပါးလှီး၊ ဆားနှင့်နယ်ပြီး ရေဆေးထားပါ။ ကြက်ပြုတ်ရည်ကို ဆူအောင် ပြန်တည်ပြီး ဆူလာလျှင် ကြက်သွန်ဖြူ ၄မွှာကို ဓားပြားရိုက်ပြီး ထည့်ပါ။ ပြီးလျှင် မုန်လာဥတွေ ထည့်ပြီး ဆူအောင်ထည်ပါ။
အရသာ အပေါ့အငန်ပြင်ပါ။
အချဉ်အတွက်:
(၉) ကြက်သွန်ဖြူ ၄မွှာ၊ငရုတ်သီးအနီတောင့် ၅တောင့်ကို ရောကြိတ်ပြီး ဆား အနည်းငယ်၊သံပုရာရည် ထမင်းစားဇွန်း ၁ဇွန်း၊ကြက်ပြုတ်ရည်အနည်းငယ်ထည့်ပြီး ရောမွှေပါ။
(၁၀) ပဲငပိအချိုနဲ့ကြက်ပြုတ်ရည်အနည်းငယ်ထည့်ပြီး ရောမွှေပါ။
ပြင်ဆင်ပုံ
ပန်းကန်ထဲ ကြက်ဆီထမင်းကို အလယ်မှာ ထည့်၊ ကြက်သားတွေကို အရှည်လိုက်လှီးပြီး စီထည့်၊ သခွားသီးကို စောင်းစောင်းလေးတွေလှီးပြီးစီထည့်၊ နံနံပင်ကို စီထည့်ပါ။
ငရုတ်ချဉ်၊ ပဲငပိ နှင့် မုန်လာဥဟင်းရည် တို့ကို ပန်းကန်လေးတွေနဲ့ ထည့်ပြီး ပြင်ပေးလိုက်လျှင် အမြင်လည်းလှ၊ စားလို့ကောင်းတဲ့ ကြက်ဆီထမင်း ရပါပြီခင်ဗျာ
Credit to orginial uploader
0 comments:
Post a Comment