ယိုးဒယား ေခါက္ဆြဲ ကြတ္တီယို ခ်က္နည္း



ယိုးဒယား ေခါက္ဆြဲ ကြတ္တီယို ခ်က္နည္း
----------------------------------------------
ကြတ္တီယို ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲကို ( Kway Teow ေကြတေယာင္)
လို႕ေခၚျပီး ျမန္မာအေခၚေတာ့ ကြတ္တီယို လို႕ ေခၚေဝၚသံုးစြဲ ထားပါတယ္။
ကြတ္တီယို အရည္ကို ၾကက္သား (သို႕) ဝက္သား ျဖစ္ မိမိစိတ္ၾကိဳက္
ခ်က္ျပဳတ္နိုင္ပါတယ္။ကြတ္တီယို ခ်က္ နည္း ေပါင္း မ်ား စြာ ရိွ ့သည္ ့အထဲ မွ
အလြယ္ကူ ဆံုး ခ်က္ျပဳ တ္ နည္း ထဲမွာ အရည္ ၾကည္ နွင္ ့ကြတ္ တီယို ခ်က္
နည္းေလး ကို ျပန္လည္ ေဖာ္ျပေပး သြား မွာ ျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္သည့္ ပစၥည္းမ်ား
၁။ ၾကက္ရိုး (သို႕) ဝက္ရိုး (၂၀) သားခန္႕
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၄) မႊာ
၃။ နံနံပင္အျမစ္ အနည္းငယ္
၄။ ငရုတ္ေကာင္းေစ့ အနည္းငယ္
၅။ သၾကား စားပြဲတင္ဇြန္း (၁) ဇြန္း
၆။ ဆားအနည္းငယ္
၇။ ဂ်င္းလက္တစ္ဆစ္စာခန္႕ (ဂ်င္းနံ႕ မၾကိဳက္လွ်င္ မထည့္ပါနွင့္)
၈။ မုန္လာဥ ပန္ကန္လံုး တစ္လံုးစာ (ေက်ာက္ဖယံုသီး လဲ ထည့္သြင္း ခ်က္ျပဳတ္နိုင္ပါသည္)
၉။ ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲ (အမ်ဥ္ ေသး အၾကီး မိမိနွစ္သက္ရာ )
၁၀။ ကန္စြန္းရြက္ အနည္းငယ္
၁၀။ ပဲပင္ေပါက္ အနည္းငယ္
၁၁။ CP အသားလံုး (ဝက္၊ၾကက္ ၊ ငါး မိမိႏွစ္သက္ရာ)
ခ်က္ျပဳတ္နည္း အဆင့္ဆင့္
၁။ အမွတ္စဥ္ (၁) မွ (၇) ထိကို အရိုးမ်ား နူးအိသည္အထိ
အခ်ိန္အေတာ္ၾကာျပဳတ္ထားေပးရပါမည္။ ဝက္ရိုး(သို႕) ၾကက္ရိုးမ်ား
နူးအိလာပါက အရည္ကို စစ္၍ ယူျပီးေနာက္ မုန္လာဥ ကို
ထည့္၍ ေနာက္ထပ္ နာရီဝက္ခန္႕ ထပ္၍ ျပဳတ္ထားေပးလိုက္ပါ။
၂။ ဟင္းရည္အိုး အဆင္သင့္ ျဖစ္ျပီး ဆိုပါက
ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲကို ေရေႏြးဆူဆူျဖစ္ ေခတၱျပဳတ္ေပးျပီး ေရျပန္စစ္ယူလိုက္
ပါ။
၃။ အသင့္ ျပင္ဆင္ထားေသာ ကန္ဇြန္းရြက္နွင့္ ပဲပင္ေပါက္ကိုလဲ
အစိမ္းေရာင္မပ်က္ယံုေလး ေရေႏြးေဖ်ာေပးလိုက္ပါ။
၄။ ဟင္းရည္အိုးကို အခ်ိန္အေတာ္ၾကာသည္အထိ ထားမည္ဆိုလွ်င္ CP
အသားလံုးမ်ားကို သီးသန္႔ျပဳတ္၍ တစ္ခါထဲ စားမည္ဆိုလွ်င္ ဟင္းရည္အိုးထဲ
ထည့္၍ ခ်က္ထားနိုင္ပါသည္။
၅။ ကြတ္တီယိုႏွင့္ တြဲဖက္စားသံုးရန္ အစပ္အဟတ္အျဖစ္
ငရုတ္သီးမႈန္႕၊ ေျမပဲေလွာ္မႈန္႕၊ ဆလကာရည္ႏွင့္ စိမ္ထားေသာ
ငရုတ္သီးစိမ္း၊ သၾကားတို႕ကိုလဲ အသင့္ျပင္ဆင္ထားနိုင္ပါသည္။
ထို႕ေနာက္ မိမိစိတ္ၾကိဳက္ ရသာကို ျပင္ဆင္စားသံုးရန္ျဖစ္သည္။
၆။ ထို႕ေနာက္ ပန္ကန္လံုးတစ္လံုးတြင္ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကို
အသင့္ျပင္ဆင္ထည့္နိုင္ပါျပီ။
အသုပ္ၾကိဳက္သူမ်ားအတြက္ ကြတ္တီယိုအရည္ကို မဆမ္းဘဲ
ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေထာင္းျပီး ျပန္ေၾကာ္ထားေသာ
ဆီခ်က္ႏွင့္ သုပ္စားနိုင္ပါသည္။ ဘန္မီ ဟု ေခၚ ေသာ ေခါက္ဆြဲ ဝါ မ်ား ကို
လည္း နွစ္သက္ ပါ က ဆန္ျပား အစား ထိုး ကာ သံုးေဆာင္ နုိင္ေၾကာင္း ျပန္
လည္မ်ွေဝ ေပးပါသည္။
credit to ေမသဇင္ and orginial uploader
ဘန္ေကာက္လမ္းညြန္-ကိုစိုင္း
Thai ph,0827952761 , 0814291178 ,
viber +66827952761
saithu102@gmail.com
http://www.bangkoktraveldirectory.info
ယိုးဒယား ခေါက်ဆွဲ ကွတ်တီယို ချက်နည်း
----------------------------------------------

ကွတ်တီယို ဆန်ပြားခေါက်ဆွဲကို ( Kway Teow ကွေတယောင်)

လို့ခေါ်ပြီး မြန်မာအခေါ်တော့ ကွတ်တီယို လို့ ခေါ်ဝေါ်သုံးစွဲ ထားပါတယ်။

ကွတ်တီယို အရည်ကို ကြက်သား (သို့) ဝက်သား ဖြစ် မိမိစိတ်ကြိုက်

ချက်ပြုတ်နိုင်ပါတယ်။ကွတ်တီယို ချက် နည်း ပေါင်း များ စွာ ရှိ့သည့်အထဲ မှ

အလွယ်ကူ ဆုံး ချက်ပြု တ် နည်း ထဲမှာ အရည် ကြည် နှင့်ကွတ် တီယို ချက်

နည်းလေး ကို ပြန်လည် ဖော်ပြပေး သွား မှာ ဖြစ်ပါတယ်။

ပါဝင်သည့် ပစ္စည်းများ

၁။ ကြက်ရိုး (သို့) ဝက်ရိုး (၂၀) သားခန့်

၂။ ကြက်သွန်ဖြူ (၄) မွှာ

၃။ နံနံပင်အမြစ် အနည်းငယ်

၄။ ငရုတ်ကောင်းစေ့ အနည်းငယ်

၅။ သကြား စားပွဲတင်ဇွန်း (၁) ဇွန်း

၆။ ဆားအနည်းငယ်

၇။ ဂျင်းလက်တစ်ဆစ်စာခန့် (ဂျင်းနံ့ မကြိုက်လျှင် မထည့်ပါနှင့်)

၈။ မုန်လာဥ ပန်ကန်လုံး တစ်လုံးစာ (ကျောက်ဖယုံသီး လဲ ထည့်သွင်း ချက်ပြုတ်နိုင်ပါသည်)

၉။ ဆန်ပြားခေါက်ဆွဲ (အမျဉ် သေး အကြီး မိမိနှစ်သက်ရာ )

၁၀။ ကန်စွန်းရွက် အနည်းငယ်

၁၀။ ပဲပင်ပေါက် အနည်းငယ်

၁၁။ CP အသားလုံး (ဝက်၊ကြက် ၊ ငါး မိမိနှစ်သက်ရာ)

ချက်ပြုတ်နည်း အဆင့်ဆင့်

၁။ အမှတ်စဉ် (၁) မှ (၇) ထိကို အရိုးများ နူးအိသည်အထိ

အချိန်အတော်ကြာပြုတ်ထားပေးရပါမည်။ ဝက်ရိုး(သို့) ကြက်ရိုးများ

နူးအိလာပါက အရည်ကို စစ်၍ ယူပြီးနောက် မုန်လာဥ ကို

ထည့်၍ နောက်ထပ် နာရီဝက်ခန့် ထပ်၍ ပြုတ်ထားပေးလိုက်ပါ။

၂။ ဟင်းရည်အိုး အဆင်သင့် ဖြစ်ပြီး ဆိုပါက

ဆန်ပြားခေါက်ဆွဲကို ရေနွေးဆူဆူဖြစ် ခေတ္တပြုတ်ပေးပြီး ရေပြန်စစ်ယူလိုက်

ပါ။

၃။ အသင့် ပြင်ဆင်ထားသော ကန်ဇွန်းရွက်နှင့် ပဲပင်ပေါက်ကိုလဲ

အစိမ်းရောင်မပျက်ယုံလေး ရေနွေးဖျောပေးလိုက်ပါ။

၄။ ဟင်းရည်အိုးကို အချိန်အတော်ကြာသည်အထိ ထားမည်ဆိုလျှင် CP

အသားလုံးများကို သီးသန့်ပြုတ်၍ တစ်ခါထဲ စားမည်ဆိုလျှင် ဟင်းရည်အိုးထဲ

ထည့်၍ ချက်ထားနိုင်ပါသည်။

၅။ ကွတ်တီယိုနှင့် တွဲဖက်စားသုံးရန် အစပ်အဟတ်အဖြစ်

ငရုတ်သီးမှုန့်၊ မြေပဲလှော်မှုန့်၊ ဆလကာရည်နှင့် စိမ်ထားသော

ငရုတ်သီးစိမ်း၊ သကြားတို့ကိုလဲ အသင့်ပြင်ဆင်ထားနိုင်ပါသည်။

ထို့နောက် မိမိစိတ်ကြိုက် ရသာကို ပြင်ဆင်စားသုံးရန်ဖြစ်သည်။

၆။ ထို့နောက် ပန်ကန်လုံးတစ်လုံးတွင် ပါဝင်ပစ္စည်းများကို

အသင့်ပြင်ဆင်ထည့်နိုင်ပါပြီ။

အသုပ်ကြိုက်သူများအတွက် ကွတ်တီယိုအရည်ကို မဆမ်းဘဲ

ပါဝင်ပစ္စည်းအားလုံးကို ကြက်သွန်ဖြူကို ထောင်းပြီး ပြန်ကြော်ထားသော

ဆီချက်နှင့် သုပ်စားနိုင်ပါသည်။ ဘန်မီ ဟု ခေါ် သော ခေါက်ဆွဲ ဝါ များ ကို

လည်း နှစ်သက် ပါ က ဆန်ပြား အစား ထိုး ကာ သုံးဆောင် နိုင်ကြောင်း ပြန်

လည်မျှဝေ ပေးပါသည်။

credit to မေသဇင် and orginial uploader

ဘန်ကောက်လမ်းညွန်-ကိုစိုင်း

Thai ph,0827952761 , 0814291178 ,

viber +66827952761

saithu102@gmail.com

http://www.bangkoktraveldirectory.info
----------------------------------------------
ကြတ္တီယို ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲကို ( Kway Teow ေကြတေယာင္)
လို႕ေခၚျပီး ျမန္မာအေခၚေတာ့ ကြတ္တီယို လို႕ ေခၚေဝၚသံုးစြဲ ထားပါတယ္။
ကြတ္တီယို အရည္ကို ၾကက္သား (သို႕) ဝက္သား ျဖစ္ မိမိစိတ္ၾကိဳက္
ခ်က္ျပဳတ္နိုင္ပါတယ္။ကြတ္တီယို ခ်က္ နည္း ေပါင္း မ်ား စြာ ရိွ ့သည္ ့အထဲ မွ
အလြယ္ကူ ဆံုး ခ်က္ျပဳ တ္ နည္း ထဲမွာ အရည္ ၾကည္ နွင္ ့ကြတ္ တီယို ခ်က္
နည္းေလး ကို ျပန္လည္ ေဖာ္ျပေပး သြား မွာ ျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္သည့္ ပစၥည္းမ်ား
၁။ ၾကက္ရိုး (သို႕) ဝက္ရိုး (၂၀) သားခန္႕
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၄) မႊာ
၃။ နံနံပင္အျမစ္ အနည္းငယ္
၄။ ငရုတ္ေကာင္းေစ့ အနည္းငယ္
၅။ သၾကား စားပြဲတင္ဇြန္း (၁) ဇြန္း
၆။ ဆားအနည္းငယ္
၇။ ဂ်င္းလက္တစ္ဆစ္စာခန္႕ (ဂ်င္းနံ႕ မၾကိဳက္လွ်င္ မထည့္ပါနွင့္)
၈။ မုန္လာဥ ပန္ကန္လံုး တစ္လံုးစာ (ေက်ာက္ဖယံုသီး လဲ ထည့္သြင္း ခ်က္ျပဳတ္နိုင္ပါသည္)
၉။ ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲ (အမ်ဥ္ ေသး အၾကီး မိမိနွစ္သက္ရာ )
၁၀။ ကန္စြန္းရြက္ အနည္းငယ္
၁၀။ ပဲပင္ေပါက္ အနည္းငယ္
၁၁။ CP အသားလံုး (ဝက္၊ၾကက္ ၊ ငါး မိမိႏွစ္သက္ရာ)
ခ်က္ျပဳတ္နည္း အဆင့္ဆင့္
၁။ အမွတ္စဥ္ (၁) မွ (၇) ထိကို အရိုးမ်ား နူးအိသည္အထိ
အခ်ိန္အေတာ္ၾကာျပဳတ္ထားေပးရပါမည္။ ဝက္ရိုး(သို႕) ၾကက္ရိုးမ်ား
နူးအိလာပါက အရည္ကို စစ္၍ ယူျပီးေနာက္ မုန္လာဥ ကို
ထည့္၍ ေနာက္ထပ္ နာရီဝက္ခန္႕ ထပ္၍ ျပဳတ္ထားေပးလိုက္ပါ။
၂။ ဟင္းရည္အိုး အဆင္သင့္ ျဖစ္ျပီး ဆိုပါက
ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲကို ေရေႏြးဆူဆူျဖစ္ ေခတၱျပဳတ္ေပးျပီး ေရျပန္စစ္ယူလိုက္
ပါ။
၃။ အသင့္ ျပင္ဆင္ထားေသာ ကန္ဇြန္းရြက္နွင့္ ပဲပင္ေပါက္ကိုလဲ
အစိမ္းေရာင္မပ်က္ယံုေလး ေရေႏြးေဖ်ာေပးလိုက္ပါ။
၄။ ဟင္းရည္အိုးကို အခ်ိန္အေတာ္ၾကာသည္အထိ ထားမည္ဆိုလွ်င္ CP
အသားလံုးမ်ားကို သီးသန္႔ျပဳတ္၍ တစ္ခါထဲ စားမည္ဆိုလွ်င္ ဟင္းရည္အိုးထဲ
ထည့္၍ ခ်က္ထားနိုင္ပါသည္။
၅။ ကြတ္တီယိုႏွင့္ တြဲဖက္စားသံုးရန္ အစပ္အဟတ္အျဖစ္
ငရုတ္သီးမႈန္႕၊ ေျမပဲေလွာ္မႈန္႕၊ ဆလကာရည္ႏွင့္ စိမ္ထားေသာ
ငရုတ္သီးစိမ္း၊ သၾကားတို႕ကိုလဲ အသင့္ျပင္ဆင္ထားနိုင္ပါသည္။
ထို႕ေနာက္ မိမိစိတ္ၾကိဳက္ ရသာကို ျပင္ဆင္စားသံုးရန္ျဖစ္သည္။
၆။ ထို႕ေနာက္ ပန္ကန္လံုးတစ္လံုးတြင္ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကို
အသင့္ျပင္ဆင္ထည့္နိုင္ပါျပီ။
အသုပ္ၾကိဳက္သူမ်ားအတြက္ ကြတ္တီယိုအရည္ကို မဆမ္းဘဲ
ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေထာင္းျပီး ျပန္ေၾကာ္ထားေသာ
ဆီခ်က္ႏွင့္ သုပ္စားနိုင္ပါသည္။ ဘန္မီ ဟု ေခၚ ေသာ ေခါက္ဆြဲ ဝါ မ်ား ကို
လည္း နွစ္သက္ ပါ က ဆန္ျပား အစား ထိုး ကာ သံုးေဆာင္ နုိင္ေၾကာင္း ျပန္
လည္မ်ွေဝ ေပးပါသည္။
credit to ေမသဇင္ and orginial uploader
ဘန္ေကာက္လမ္းညြန္-ကိုစိုင္း
Thai ph,0827952761 , 0814291178 ,
viber +66827952761
saithu102@gmail.com
http://www.bangkoktraveldirectory.info

ယိုးဒယား ခေါက်ဆွဲ ကွတ်တီယို ချက်နည်း
----------------------------------------------

ကွတ်တီယို ဆန်ပြားခေါက်ဆွဲကို ( Kway Teow ကွေတယောင်)

လို့ခေါ်ပြီး မြန်မာအခေါ်တော့ ကွတ်တီယို လို့ ခေါ်ဝေါ်သုံးစွဲ ထားပါတယ်။

ကွတ်တီယို အရည်ကို ကြက်သား (သို့) ဝက်သား ဖြစ် မိမိစိတ်ကြိုက်

ချက်ပြုတ်နိုင်ပါတယ်။ကွတ်တီယို ချက် နည်း ပေါင်း များ စွာ ရှိ့သည့်အထဲ မှ

အလွယ်ကူ ဆုံး ချက်ပြု တ် နည်း ထဲမှာ အရည် ကြည် နှင့်ကွတ် တီယို ချက်

နည်းလေး ကို ပြန်လည် ဖော်ပြပေး သွား မှာ ဖြစ်ပါတယ်။

ပါဝင်သည့် ပစ္စည်းများ

၁။ ကြက်ရိုး (သို့) ဝက်ရိုး (၂၀) သားခန့်

၂။ ကြက်သွန်ဖြူ (၄) မွှာ

၃။ နံနံပင်အမြစ် အနည်းငယ်

၄။ ငရုတ်ကောင်းစေ့ အနည်းငယ်

၅။ သကြား စားပွဲတင်ဇွန်း (၁) ဇွန်း

၆။ ဆားအနည်းငယ်

၇။ ဂျင်းလက်တစ်ဆစ်စာခန့် (ဂျင်းနံ့ မကြိုက်လျှင် မထည့်ပါနှင့်)

၈။ မုန်လာဥ ပန်ကန်လုံး တစ်လုံးစာ (ကျောက်ဖယုံသီး လဲ ထည့်သွင်း ချက်ပြုတ်နိုင်ပါသည်)

၉။ ဆန်ပြားခေါက်ဆွဲ (အမျဉ် သေး အကြီး မိမိနှစ်သက်ရာ )

၁၀။ ကန်စွန်းရွက် အနည်းငယ်

၁၀။ ပဲပင်ပေါက် အနည်းငယ်

၁၁။ CP အသားလုံး (ဝက်၊ကြက် ၊ ငါး မိမိနှစ်သက်ရာ)

ချက်ပြုတ်နည်း အဆင့်ဆင့်

၁။ အမှတ်စဉ် (၁) မှ (၇) ထိကို အရိုးများ နူးအိသည်အထိ

အချိန်အတော်ကြာပြုတ်ထားပေးရပါမည်။ ဝက်ရိုး(သို့) ကြက်ရိုးများ

နူးအိလာပါက အရည်ကို စစ်၍ ယူပြီးနောက် မုန်လာဥ ကို

ထည့်၍ နောက်ထပ် နာရီဝက်ခန့် ထပ်၍ ပြုတ်ထားပေးလိုက်ပါ။

၂။ ဟင်းရည်အိုး အဆင်သင့် ဖြစ်ပြီး ဆိုပါက

ဆန်ပြားခေါက်ဆွဲကို ရေနွေးဆူဆူဖြစ် ခေတ္တပြုတ်ပေးပြီး ရေပြန်စစ်ယူလိုက်

ပါ။

၃။ အသင့် ပြင်ဆင်ထားသော ကန်ဇွန်းရွက်နှင့် ပဲပင်ပေါက်ကိုလဲ

အစိမ်းရောင်မပျက်ယုံလေး ရေနွေးဖျောပေးလိုက်ပါ။

၄။ ဟင်းရည်အိုးကို အချိန်အတော်ကြာသည်အထိ ထားမည်ဆိုလျှင် CP

အသားလုံးများကို သီးသန့်ပြုတ်၍ တစ်ခါထဲ စားမည်ဆိုလျှင် ဟင်းရည်အိုးထဲ

ထည့်၍ ချက်ထားနိုင်ပါသည်။

၅။ ကွတ်တီယိုနှင့် တွဲဖက်စားသုံးရန် အစပ်အဟတ်အဖြစ်

ငရုတ်သီးမှုန့်၊ မြေပဲလှော်မှုန့်၊ ဆလကာရည်နှင့် စိမ်ထားသော

ငရုတ်သီးစိမ်း၊ သကြားတို့ကိုလဲ အသင့်ပြင်ဆင်ထားနိုင်ပါသည်။

ထို့နောက် မိမိစိတ်ကြိုက် ရသာကို ပြင်ဆင်စားသုံးရန်ဖြစ်သည်။

၆။ ထို့နောက် ပန်ကန်လုံးတစ်လုံးတွင် ပါဝင်ပစ္စည်းများကို

အသင့်ပြင်ဆင်ထည့်နိုင်ပါပြီ။

အသုပ်ကြိုက်သူများအတွက် ကွတ်တီယိုအရည်ကို မဆမ်းဘဲ

ပါဝင်ပစ္စည်းအားလုံးကို ကြက်သွန်ဖြူကို ထောင်းပြီး ပြန်ကြော်ထားသော

ဆီချက်နှင့် သုပ်စားနိုင်ပါသည်။ ဘန်မီ ဟု ခေါ် သော ခေါက်ဆွဲ ဝါ များ ကို

လည်း နှစ်သက် ပါ က ဆန်ပြား အစား ထိုး ကာ သုံးဆောင် နိုင်ကြောင်း ပြန်

လည်မျှဝေ ပေးပါသည်။

credit to မေသဇင် and orginial uploader

ဘန်ကောက်လမ်းညွန်-ကိုစိုင်း

Thai ph,0827952761 , 0814291178 ,

viber +66827952761

saithu102@gmail.com

http://www.bangkoktraveldirectory.info

0 comments:

Post a Comment